ÖN MÁR TUDJA, MI AZ ALKALMAZOTT TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY?

MI SEM TUDTUK PÁR ÉVE. EGY ÁTTÖRÉST JELENTŐ ÚJ TREND

HA ÉRDEKLI, KATTINTSON IDE

 


Az egészség örökzöld téma

Elgondolkodott már, miért lehet az, hogy annyira fáradt és stresszes? Hova tűnt az energikusság, amivel fiatalkorában rendelkezett? Amikor reggel kelt, egész nap szaladgált, intézte a teendőit, és este csak azért feküdt le aludni, mert este illik nyugovóra térni. Manapság szinte már ritkaságszámba megy, ha valaki egészséges, nincs semmilyen allergiája, fájdalma, túlsúlya vagy közérzeti és hangulati problémája.

Nagy kérdésként fogalmazódik meg, hogy vajon mi lehet ennek a hátterében. Miért van az, hogy elődeink sokkal egészségesebbek voltak nálunk, hogy nem jelentkezett népbetegségként a stressz, és a rosszabb életkörülmények ellenére sem volt annyi betegség.

Robert O. Young amerikai mikrobiológus szerint mindez visszavezethető a szervezet belső egyensúlyának számos tényező miatti felborulására. Az alábbi videóból kiderül, hogy a szervezet biokémiai egyensúlyának zavara következtében milyen betegségek alakulhatnak ki. Egy igen közismert ember az interjúban elmondja: egyre rosszabb lett a közérzete, de talált egy megoldást, ami bevált. A megoldást úgy nevezik, hogy zöld ital. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen sikeres embernek nem lehetnek problémái, mert mindene megvan, szereti a családja, tiszteli a környezete, elvileg boldogan élhetne.

Szervezetünk biokémiai egyensúlyának felborulása azonban olyan probléma, ami nem válogat ember és ember között. Modern életmódunkra és étrendünkre vezethető vissza, ami nemcsak az állandó rohanásból, hanem a nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelből és a nem megfelelő táplálkozásból is ered. Gondoljunk csak bele, milyen ételeket eszünk: hormonokkal kezelt állatokból származó húsokat, mesterségesen keményített, úgynevezett transz zsírokat tartalmazó ételeket, szénsavas üdítőket, gyorséttermi ételeket.

Ezekben rengeteg a savasító, savképző összetevő, amit a szervezetnek semlegesítenie kell. Tudományos kutatások szerint a szervezet pH értéke lúgos kell legyen, ugyanis csak ekkor képes maximális hatékonysággal ellátni a feladatát, megfelelően védekezni a betegségek ellen, valamint felhasználni a megfelelő táplálékmennyiséget. Ha savasító ételeket viszünk be a szervezetünkbe, ugyanakkor nem fogyasztunk elég tiszta vizet, akkor a szervezet arra pazarolja az energiáit (feleslegesen), hogy ezt a savmennyiséget semlegesítse.

 

A lúgosítás a megoldás?

Young szerint igen, ugyanis ilyenkor megkíméljük a szervezetünket attól, hogy a bekerülő savakat semlegesítse. Ez nemcsak egy légből kapott ötlet, ugyanis rengeteg ember ennek köszönheti jó közérzetét, egészségét, többek között a fenti videóban nyilatkozó közismert személyiség is, akinek sokan adnak a szavára.

Elmondja, hogy miután elkezdte fogyasztani a lúgos zöld italt, amiből napi 3-4 litert iszik, megszűntek a panaszai, lefogyott, és sokkal jobb lett a közérzete.

Ez miként lehetséges? Ha a lúgos zöld italt fogyasztjuk, akkor jelentős mértékben megkíméljük a szervezetünket a túlzottan savas étkezés miatt ráerőszakolt „kényszermunkától”, így sokkal ellenállóbbá válik az immunrendszerünk, valamint a felesleges kilóinktól is  jóval könnyebben megszabadulhatunk. Mi ebből a tanulság? Ha szervezetünket sokkal ellenállóbbá szertnénk tenni, mi több egészségessé, fogyasszunk minél több lúgos zöld italt, együnk sok zöldséget, ugyanis ezzel tudjuk biztosítani a  szervezetünk számára leginkább megfelelő belső környezetet.